projects:

other projects »

conversion of a restaurant to the family house

Tišnov, Czech Republic; 2015-2017

architectural study, building permit, simplyfied building documentation

authors: Jan Foretník and Jakub Stýblo

 

Adaptation of a tripper restaurant from the interwar period to the family house. The original building consisted of two parts - a roofed summer sitting place (a simple rectangular building 8.2 × 10 m with a gable roof, carried by eight pillars with lightweight filler, mostly glass) and the adjoined bowling facility (now the torso).

The family house is designed in the footprint of the original bowling. This solution made it possible to define a private garden space. The volume of the family house partially blended into a former summer sitting, which is renovated. The rest of the space in this part is the seasonal social space.